Pokračuje proces v kauze vyberania výpalného v krčme U Matúša

15.01.2012 Bratislava

Bratislava 15. januára (TASR) - Pred sudkyňu Okresného súdu Bratislava III by sa mali v utorok (17.1.) opäť postaviť piati muži v kauze vyberania výpalného. Medzi mini aj jeden z údajných bossov takzvaných sýkorovcov František B. V prípade dokázania viny im hrozí sedem až 12 rokov väzenia.

František B., Filip P., Peter D., Martin H. a Karol K. mali podľa obžaloby vyberať poplatky za ochranu v dnes už neexistujúcej krčme U Matúša v Bratislave. Obžalovali ich z hrubého nátlaku. Naposledy sa v tomto prípade pojednávalo v októbri. Prípad údajného vymáhania poplatkov od majiteľa krčmy U Matúša bol mediálne zviditeľnený aj tým, že traja mladí muži v nej v roku 2006 prekazili policajnú akciu, keď zdemolovali zariadenia polície na nahrávanie obrazu a zvuku. Na policajné zariadenia ich upozornil sám šéf podniku, ktorý ich predtým udal na polícii.

V prípade krčmy U Matúša sa na Okresnom súde Bratislava III vedie aj ďalší proces. Podľa obžaloby malo koncom apríla 2006 do krčmy vtrhnúť 15 až 20 osôb s bejzbalovými palicami, oceľovými tyčami a boxermi. Prišli na telefonát prevádzkovateľa podniku, ktorý ich zavolal, pretože zákazníci ničili toalety. Ozbrojení muži zákazníkov zbili, zo všetkých útočníkov sa podarilo identifikovať iba siedmich. Obvinili ich z výtržníctva a ublíženia na zdraví.
 

Vyberte región